אם נולדתם לפני שנות השמונים או התשעים, כנראה שהמושג תלבושת אחידה בכלל לא היה בלקסיקון שלכם בתקופה בה למדתם בבית הספר, אבל אם אתם כבר הורים לילדים, כנראה שדווקא עכשיו אתם יודעים היטב מהי תלבושת אחידה. ובעוד כאן אצלנו תלבושת אחידה מסתכמת לרוב בקניית חולצות בית ספר, במקומות אחרים בעולם זה דווקא נושא יותר רציני ומורכב. הנה כמה דוגמאות.
סין
בסין נהוגה תלבושת אחידה זהה עבור בנים ובנות. מדובר על מכנסי ספורט רחבים וחולצות פולו, בצבעים תואמים כמובן, ממש לא כמו חולצות בית ספר אצלנו שהן לרוב חולצות טי שירט פשוטות עם שם בית הספר והלוגו בצד.
אנגליה
תלבושת אחידה באנגליה זה דבר משונה בהחלט, וברוב בתי הספר התלמידים נדרשים להגיע עם לא פחות מחליפת שלושה חלקים שכוללת חולצה מחויטת, בלייזר (מקטורן) ומכנסיים מחויטים או חצאית עבור הבנות. שימו לב שבשני המקרים הללו יש דרישה גם למכנסיים, בעוד אצלנו ברוב המכריע של המקרים יש לרכוש חולצות בית ספר לא צורף במכנסיים ספציפיים .
טורקיה
גם בטורקיה התמונה שונה בתכלית מישראל, שם בנות נדרשות להגיע לרוב עם שמלות וחצאיות, בעוד הבנים יגיעו עם חולצות בית ספר מכופתרות ועניבה, זאת על אף שלאחרונה הוחלט לבטל את הדרישה להגעה עם תלבושת אחידה.
יפן
ביפן מתחילים להגיע עם תלבושת אחידה לבית הספר החל מחטיבת הביניים. הבנים צריכים להגיע עם חולצות מכופתרות וכובעים לבנים, בעוד הבנות נדרשות להגיע עם תלבושת של מלח או חצאית משובצת.
אינדונזיה
במדינה הזו לכל שכבת גיל יש תלבושת משלה. בנים תלמידי יסודי צריכים להגיע עם חולצה מכופתרת לבנה, מכנסיים אדומים ועניבה לבנה, ועל הבנות להופיע עם חצאית וגרביים.
עוד אתרים שיעניינו אותך:
מטרנה – להזמנה אונליין