הפינה של חני

טיפים לחיים הטובים

Facebook
RSS

מתכונים להמונים

סגור לתגובות על מתכונים להמונים
אוג - 22 - 2016
חני

 

יש לי וידוי – מעולם לא הצלחתי לעקוב אחרי מתכונים באופן מדויק. טוב, "לא הצלחתי" זה קצת שקר. יותר מדויק יהיה לומר שפשוט לא הצלחתי להסכים שמה שכתוב ברוב המתכונים זה מה שבא לבטן שלי באותו רגע.

כמובן שמלבד העניין הזה, יש גם את הפעמים שהמתכון מבקש מכם פטריות כמהין טריות שאך היכה בהן הברק ועוד מכוסות רגבי אדמה אפריקנית וכל מה שיש לכם בבית זה "שמפיניון חתוכות" משימורים אז נו מה, תחזל"שו את כל העניין? חלילה. אי אפשר לתת לעובדות להרוס זלילה הגונה.

תורת הרכיבים

העניין הוא, שמכאן המדרון נהיה מאוד מאוד חלקלק.

אתם לא מספיקים לומר אפילו "שחלות של עגבניה סקסית", ואתם כבר עלולים למצוא את עצמכם מחליפים רכיבים כאילו אין מחר; שמן הזית בדיוק אזל אז יאללה נשאר לי קצת מהבדיקה במוסך אתמול. חמוציות? שכחתי לקנות, טוב נו נשארו לי כמוסות מהפעם האחרונה שהייתה לי דלקת בדרכי השתן.

בקיצור, הבנתם את הרעיון. הדרך מארוחה טובה לאסון קולינארי קולוסאלי עלולה להיות קצרה מאוד. יש כמובן דרכים לפתור את העניין, אחת מהן היא להיות מבוגרים אחראים ולתכנן את לו"ז המתכונים שלכם. במילים פשוטות, להכין מראש את הרשימה של המצרכים המופיעים במתכונים שבא לכם לנסות בשבוע הקרוב (או תחליפים הולמים כראות עיניכם וטעמכם) ולשלב אותם ברשימת הקניות.

נכון, זה פחות מתאים למי מאתנו הסובלים ממאנצ' ספונטני ושלא לרמה שלהם לסגור את הפינה עם עוגיית שוקו צ'יפס ומלפפון חמוץ. כל אחד והסטנדרטים שלו. אופציות נוספות הן שכנים טובים עם מזווה גדול שאפשר להשאיל מהם או אפילו טוב מכך – מישהו בבית שאפשר להפיל עליו לקפוץ רגע למכולת להביא את המצרכים כי היי אתם אלה שמתאמצים לבשל אז שגם הם יעשו משהו בבית הזה אי אפשר שאתם תעשו הכל למען השם.

כמה כמה?

סוגיה נוספת שיש עם מתכונים, זה עניין הכמויות. באופן אישי, בכל אופן, אני תמיד חשה שאני יודעת קצת יותר טוב. למרבה ההפתעה יוצא שאכן צדקתי ובמקום 700 כוסות סוכר לבלילת העוגה כמו שמבקש המתכון, הספיקה חצי כוס בלבד כפי שהמליץ לי שיקול דעתי השפויה. וכן, יש בהחלט מקום לשיקול דעת בעניינים של כמויות, אבל גם זה עלול להיות מדרון חלקלק, או אם להיות פיוטית – מדרון לא מוצק בעליל. ביחסים שבין קמחים לנוזלים ככל הנראה כדאי לציית למתכון, אחרת עשויות להתקבל מגוון צורות לא מזוהות כמו עוגה שאפשר לשתות או עוגיות "מדבריות" שצריך להשקות.

אז איפה מתחילים?

מומלץ מאד להתייחס גם לבעל המתכון ולבחור לפיו ולפי רמת הקושי. יש מתכונים איכותיים שחתומים עליהם שפים בעלי שם או פשוט חובבי מטבח מביני עניין ויש מתכונים, איך לומר בעדינות, לכולם כולל כולם יש היום גישה לאינטרנט.

באשר לרמת הקושי, כדאי מאד לא לקפוץ מעל הפופיק. לפחות אם אתם רק מתחילים עם כל העניין. תתחילו בפשוט וקטן ולאט לאט תאתגרו את עצמכם עם דברים יותר מורכבים. זה גם הרבה פחות מייאש, כי כשנכשלים בגדול לפעמים מאבדים את החשק גם לדברים הקטנים, הפשוטים והאפשריים וחבל.

אם יוצאת לכם פיצה-פיתה מטריפה ומוצלחת שעושה לכם חשק להמשיך במקום להכשל בהכנת עוגת קומות רב שכבתית מתומנת עם שזיפים מקורמלים על מצע דרדרי הרים מזוגגים ולהרים ידיים, זו יכולה להיות תחילתה של ידידות מופלאה עם המטבח.


לבנת פורן בספר ביכורים מרתק – בעשר אצבעות

בספר אוטוביוגרפי חושפת לבנת פורן את הפער בין דמותה הציבורית ...

5 יתרונות בריאותיים של קפה

קפה הוא אחד מהמשקאות הפופולאריים בעולם ואחת התעשיות הרווחיות בכלכלה ...

טיפים לאריזה לקראת מעבר דירה

אז הבית החדש שלכם כמעט מוכן, וכבר גמרתם לרכוש את ...

הדרך הנכונה לשמור על משקל הגוף

רבים אשר ניסו דיאטה כזו או אחרת היו עדים בסופה ...

איך שומרים על הפעילות הגופנית של הילדים גם בימי הקורונה

ימי הקורונה זימנו לנו ימים מאד מאתגרים, שגרת החיים שהכרנו ...

קניית SUV שמתאים גם לשטח

רכבי ה SUV כבר ממזמן כבשו את השוק הישראלי והעולמי ...

3 משחקים שמפתחים ילדים קטנים פיזית

בעידן הנוכחי הילדים שלנו מבלים הרבה יותר את שעות הפנאי ...