חיסכון בכסף הינו היעד והמטרה עבור כל אחד, אבל הבעיה היא איך לחסוך עם המצב הכלכלי שאנחנו נמצאים בו, הצרכים והדרישות של כל אחד?
אם תחשבו על חסכונות של אנשים תמצאו שישנן שלוש סיבות עיקריות לחיסכון והן הפחד מהימים הקשים ומצבי חירום, חיסכון להימנע מחובות, ובטח החסכונות לעתיד למטרת לימודים, עסקים, קניית בית לפנסיה וכו'…
סיבות אלו גרמו לי להתחיל לחשוב על דרכים ושיטות איך לחסוך כמו בתוכנית חיסכון בחדשות ערוץ 2 . ישנו ביטוי האומר : "לא לחסוך את מה שנשאר, אלא להוציא את מה שנשאר אחרי החיסכון"
אז איך לחסוך כסף ? כללים חשובים שאני הולכת לפיהם כדי לחסוך :
חיסכון בהוצאות היומיות . למשל לא להשאיר אורות דולקים בלי סיבה, להכין אוכל שיספיק למי שהולך לאכול ממנו כך שלא לזרוק, לחסוך בקניות – לקנות דברים חשובים ולנסות להשוות מחירים של אותם מוצרים.
קביעת תקציב חודשי מראש- אם אתם שכירים ויש לכם משכורות חודשיות או עצמאיים עדיף לחשב ולנסות לעשות הערכה להוצאות שאתם מבזבזים כל חודש ולפני שמתחילים להוציא על קניות ודברים אחרים תתרגלו להתחיל לשים בצד סכום כספי ולשכוח ממנו, ומה שיישאר הוא זה שישמש להוצאות- כך אתם תתרגלו לחיות בסכום הזה.
לצמצם בהוצאות על אוכל בחוץ- אם אתם קונים אוכל בעבודה תתחילו להתרגל ולקחת איתכם אוכל מהבית – קודם זה יותר בריא , נקי ולא עולה הרבה אך אפשר להרשות לעצמכם לאכול בחוץ פעם בשבוע או פעמיים ואם זה קשה מאד לנסות יום אחד לקחת מהבית אוכל והכסף שרציתם לקנות בו ארוחה תנסו לשמור אותו בצד- כך תרגישו שאתם חסכתם וזה יהיה צעד ראשון.
ומה רע בלצפות בסרט עם הבעל והילדים בבית מול הטלוויזיה ולהכין פופקורן דל שומן…