עוגת השוקולד, או העוגה הקושית שכולנו מכירים ורוב הילדים מעדיפים אותה – אם לא כולם. מאז שהייתי ילדה קטנה אני לא זוכרת יומולדת אחד שלא היתה נוכחת בו ועד היום.
הגננת מבקשת עוגה קושית מבלי קצפת, הילד רוצה עוגת השוקולד , בא לכם משהו מתוק או עוגה טעימה ומהירה? אז הנה המתכון המנצח שלי לעוגת השוקולד – הקושית …
מצרכים:
כוס קמח לבן
5 ביצים בינוניות
כוס סוכר
כוס מים
5 כפות קקאו
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם מחמאה (אפשר כוס וחצי שמן קנולה- יכול להפוך את העוגה ליותר רכה)
2 כפות שמנת מתוקה או שתי כפות חלב
2 שקיות סוכר ווניל
1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה-
לערבב את הקקאו עם הסוכר וכוס המים על אש נמוכה עד שמתערבבים ונמס כל הקקאו, לכבות את האש ולשים את ה- 200 גרם של השוקולד והמחמאה אל תוך הסיר לערבב עד שהשוקולד והמחמאה יימסו והתערובת תהיה חלקה. אז מוסיפים את הקמח + 5 הביצים + 2 סוכר ווניל ו 1 אבקת אפיה ולערבב טוב מאד עד שהתערובת כולה תהפוך לצבע חום .
אחרי שהכל מעורבב ביחד לוקחים אחת מתבניות אפייה שיש לכם, משמנים אותה עם קצת חמאה ומפזרים קצת קמח מעל (לא חובה), ואז שופכים את התערובת מהסיר ומשאירים בתבנית משהו כמו רבע שעה ואחר כך מכניסים לתנו על חום של 250 למשך של 30- 35 דקות , אפשר לבדוק אם העוגה מוכנה באמצעות סכין מטבח לנעוץ בעוגה אחרי 30 דקות ואם הסכין תצא נקייה בלי שוקולד אז העוגה כבר מוכנה.
כשהעוגה בתוך התנור מביאים את ה- 100 גרם שוקולד שנשארו שמים בתוך סיר קטנה ומוסיפים קצת חלב (כפית) או כפית של שמנת מתוקה וממיסים את השוקולד.
ברגע שהעוגה מוכנה והסכין יוצא נקי, מוציאים את העוגה כאשר היא חמה ושופכים את השוקולד החם שהמסנו עם החלב או השמנת המתוקה , מבלי למרוח אותו מעל לעוגה כי הוא יימרח לבד .
לחכות כמה דקות – אם תוכלו- ואחר כך להתחיל לאכול ….
בתאבון …
(זהו המתכון המיוחד שלי. מעדיפה להכין עוגות בדרך הכי פשוטה ומהירה – מה שהופך את העוגות שלי למיוחדות וטעימות מאד.)