כולנו אוהבים מדי פעם לצאת למסעדה ולהתפנק באוכל ייחודי המשלב טעמים יוצאי דופן. משהו בין הרכיבים האיכותיים וחומרי הגלם הלא שגרתיים אל מול המרקמים ותהליכי ההכנה המורכבים לצד האווירה, העיצוב והשירות הופכים את החוויה למשהו שלא קורה בכל יום. יחד עם זאת, לפעמים אין כמו בבית. אז אם גם אתם מחפשים לשדרג קצת את כישורי השף שלכם, הנה כמה מנות גורמה שעם קצת אימון ורצון טוב, כל אחד מאיתנו יכול להכין.
המבורגר ברוטב יין אדום מוגש עם פירה של קרם שורשים
ליין אדום יש את הייחודיות ותחושת היוקרה שלו. תוכלו לרכוש בשר טחון איכותי בקצביה טובה, ללמוד איך עושים את הרוטב בשילוב יין אדום וחמאה, לרכוש שורשים בכל מיני צבעים כמו ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה סגול, גזרים אורגניים ולהכין פירה שורשים ממש כמו שמגישים במסעדות משלן.
סטייק טונה אדומה ברוטב שמנת פלפלת עם פירה חלבי
סטייק טונה זה משהו שכל אחד מאיתנו יכול ללמוד להכין בבית. כל מה שצריך זה נתח איכותי שנמכר את הדייג השכונתי ומחבת פסים טובה. זה הכל עניין של מידת עשייה ורוטב טעים והנה לכם מנה ממש כמו במסעדות השף הכי טובות בתל אביב.
ביף בורגיניון עם שלל פטריות
פטריות ובשר זה ללא כל ספק השילוב המנצח. פשוט רכשו כמה סוגי פטריות כדי שהמנה תקבל את העומק והמרקמם הנכון והשקיעו בנתח בשר שמתאים לבישול ארוך, התייעצו עם הקצב שלכם. כמובן שצריך גם סיר שמתאים לבישול ארוך ותבלינים איכותיים. זו מנה מנחמת ליום סוער באמצע החורף וכן…גם כאן הפירה יכול לבוא מצוין בגלל הרוטב, אבל כמובן שכל תוספת אחרת שמתחשק לכם גם באה בחשבון.
לשדרוג שלוש המנות אפשר להכין מגוון של ירוקים במחבת בשמן זית, מלח ופלפל כמו תחתיות ארטישוק, ברוקולי, אספרגוס, אפונה סינית ולהגיש במרכז השולחן כתוספת ירוקה ומרעננת.
מרחבי הרשת:
יורם קראוס – סיפור מסע טיפוס הרים אל המטרהורן – ההר המסוכן באירופה.