אוהבים רוזלך פריכים ומלאים בנוטלה או ממרח לוטוס? הגעתם למקום הנכון, כאן תמצאו את המתכון המלא לרוזלך ביתיים, טעימים ופריכים שהנוטלה וממרח הלוטוס פשוט נשפכים מהם החוצה.
המצרכים לרוזלך טובים
- 500 גרם קמח
- צנצנת בינונית של נוטלה ואותו הדבר לממרח הלוטוס
- כפית וחצי שמרים יבשים
- כוס וחצי של מים פושרים
- 30 מ"ל שמן קנולה
- כפית מלח
- כפית סוכר
- אבקת סוכר
אופן ההכנה של הרוזלך
- בקערה גדולה שימו את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח וערבבו היטב.
- הוסיפו את שמן הקונולה והמשיכו לערבב.
- הוסיפו את המים ולשו עד לקבלת בצק גמיש ונעים למגע, בערך 7-8 לישה.
- הניחו את הבצק בקערה משומנת קצת וכסו עם ניילון נצמד למשך שעתיים.
- הוציאו את הבצק מהקערה וטפחו עליו כדי להוציא את האוויר ואז צרו ממנו נקניק ארוך שווה מימדים וחלקו אותו ל4 חתיכות שוות.
- צרו מכל חתיכה כדור וכסו במגבת לחה למשך חצי שעה.
- חממו תנור מראש לחום של 230 מעלות.
- את הכדורים תרדדו לחתיכת בצק גדולה הפרוסה בצורת מלבן / אליפסה בעובי 1 מילמטר או שניים, מרחו על הבצק את הממרח הרצוי נוטלה או ממרח לוטוס ואז גלגלו בזהירות לרולדה ארוכה ויפה.
- את הרולדה חתכו לפרוסות דקות, מראה העין שלכם יגיד לכם בדיוק איזה עובי הוא הנכון.
- שימו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו בערך 6-8 דקות עד שתראו כי הרוזלן משחימים מעט.
- הוציאו את הרוזלך ופזרו מעל מעט אבקת סוכר.
- הרוזלך שלכם מוכנים להגשה.